Og så kom Berit

Berit skudt af en ivrig amatørfotograf på Thule Airbase i 1973

I starten af 1972 gjorde Berit sin entré i Lovebirds. Berit Falster Hansen, som hun hedder, var gårdmandsdatter fra Mørkøv. I skrivende stund, er der vist ikke mange, der kan huske, hvorledes det gik til, at Berit havnede i show business, men Berit havde til trods for hendes lidt uvante omgang med de ting, der nu en gang knytter sig til denne branche, en meget god flair for, hvad det hele gik ud på. I løbet af forholdsvis kort tid, var vi ude med bandet, som meget ofte blev solgt, eller markedsført som ”Lovebirds m. Berit”.

Det hele begyndte at tage mere og mere form, ikke mindst fordi Kjeld Skovgaard Booking, fik sat lidt skik på det hele. Vi fik lavet nogle gode pressefotos, og nu skete det ret ofte, at man kunne se Lovebirds med Berit i diverse aviser, når vi havde jobs rundt omkring på Sjælland.

Nu sker der noget

Presseklip fra det omtalte arrangement på Mørkøv kro, 2. juledag 1972

 

2. Juledag 1972 blev lidt af en spændende oplevelse, vi skulle spille på Mørkøv kro, sammen med et af de absolutte toporkestre på det tidspunkt; Teddy, Chano, Jan og John. De to sidstnævnte, Jan Petersen og John Friis var gamle kendinge i pigtråds/- og popbranchen og havde bl.a. været en del af såvel The Cliffters, som The Scarlets, begge bands havde været tæt knyttet til Johnny Reimar.  John Friis var foruden at være bassist i bandet også producer på pladeselskabet Metronome, som på det tidspunkt var ejet af Bent Fabricius Bjerre. I løbet af aftenen kontaktede John Friis os, da han havde en plade i støbeskeen, som skulle indeholde en masse numre med lokale toporkestre rundt om i landet. John spurgte om vi kunne tænke os at være med på denne plade, selvfølgelig ville vi det, hvem kunne sige nej til sådan et tilbud.

 

Nu skulle der findes numre til alle de bands, som skulle være med på pladen, og i løbet af foråret 1973 fik vi så ”vores nummer”, (Øhhh, det er da vist for resten 40 år siden). Det blev som det så ofte var tilfældet på den tid, et amerikansk country nummer, som der blev skrevet en dansk tekst til. Nummeret hed oprindelig Catfish John, og var med en country og western sanger, som hed Johnny Russell. Det var ikke nogen nem opgave, disse amerikanere har det jo med at fedte musikken ind i steelguitarer, violiner, masser af kor o.s.v. og her stod vi så med alle vores talenter fra Nr. Jernløse og omegn. 

Hør Johnny Russell og Catfish John på Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=P9g9gVrUOwQ

Og skal det være rigtig godt, så lyt til Nitty Gritty Dirt Band og Alison Krauss også med Catfish John, så fås det ikke møj bedre

http://www.youtube.com/watch?v=0GfYV3db0aM

Efter at vi havde knoklet i øvelokalet, tog vi så i Metronome studiet for at indspille ”Hannibal Holbæks hjerteknuser”. Nummeret skulle udgøre vores bidrag til en LP med titlen: ”16 danske toporkestre”. Det var lidt af en oplevelse, her mødte vi for første gang Peter Belli, som var i studiet for at lægge sidste hånd på ”Vi danser rock’n roll”. Her stod vi med vores nye træsko og de hjemmerullede cigaretter, og så fes Peter Belli bare ind og doblede sin stemme lige uden videre. En teknik, som kræver, at man synger 1000% rent. Det var Peters eget forslag, John Friis som også var producer på dette sagde, da Peter gik til mikrofonen; ”det ka’ han sgu ikke”, men efter et par strofer fra Peters side, måtte også John Friis overgive sig. Berit var god, men Peter Belli var sgu bedre.!

Når vi får en rigtig god optagelse af Hannibal Holbæks hjerteknuser i digital form, så kommer den selvfølgelig også op på YouTube

Efter at vi havde fået musikken i kassen, havde vi nok en fornemmelse af, at vi var lidt amatører i dette spil. Til trods for dette, så kunne vi næsten ikke vente på, at denne plade skulle udkomme. Det gjorde den så i august 1973, på det tidspunkt var Lovebirds på Thulebasen på Grønland, herom meget mere på siden: ”Lovebirds på Thule 1973”

Presseklip med Berit fra denne periode

Følg nedenstående link til en side på facebook, hvor der er lagt en del presseklip op.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.593958367313178.1073741825.325367674172250&type=3&uploaded=1

 

Lidt om presseklip

De mange presseklip, der er lagt op på Facebook, stammer i vid udstrækning fra lokale aviser fra dengang. Henholdsvis Holbæk amts venstreblad, og Kalundborg Folkeblad, og lidt fra nogle af de mindre lokale reklameaviser. 

Det betyder også, at de fleste af de arrangementer, der er dækket af presseklippene også er fra lokalområdet. Der har selvfølgelig også været presseklip mange andre steder i landet, men dem har vi ikke umiddelbart haft lejlighed til at se, eller klippe ud.

Mange af presseklippene er lidt gulnede i kanten, og nogle ser ud, som om nogen har tværet en "bussemand" ud over hele herligheden. Her skal man jo huske på, at de blev klippet ud, ofte af noget familie, som syntes at det var spændende at en af de unge håbefulde poder var i avisen. Derefter blev de gemt af vejen og glemt af vejen, indtil mange af dem, her ca. 40 år senere igen ser dagens lys. Så undskyld den lidt forringede billedkvalitet. 

Et godt tip !

Presseklip og ligeledes billeder kan med fordel åbnes i et nyt vindue.

Højreklik på link, eller billede, og i den boks, der nu vises, klik på "åbn i nyt vindue". Et nyt vindue vil vise det valgte, som så igen kan lukkes, ved at klikke i det røde X i øverste højre hjørne

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 00:15

Hej, jeg har lånt historien om Beostæren Gl. Olsen, var selv på P-Mountain fra 1980 til jeg lukkede den i 1983, kendte kun den nye Olsen.

...
18.11 | 12:42

Ja det var mig.Det er mig der har haft Asnæs bremseservice i 30 år og det er min søn jens der har værkstedet nu.Min gamle Gibson 175 har jeg ikke mere
25886172

...
18.11 | 11:16

Hej Kurt. Tak for din hilsen. Husker udmærket Harmonisterne, jeg kom ofte på Undløse kro. Vat det dig, der spillede guitar ?

...
16.11 | 19:12

Hej jeg er en af de gamle Harmonister som har spillet på Undløse kro utallige gange .jeg hedder Kurt Jacobsen. Bent og georg lever ikke mere.

...
Du kan lide denne side