The Lovebirds

Det allerførste Lovebirds - 1966

Bandet blev startet af 3 lærekammerater, som alle var i lære som maskinsnedkere i Holbæk- firmaet: Asmussen & Weber.

De tre var John Lyng Nielsen, Holbæk - singleguitar
               John Kurt Jensen, Mørkøv - rythmeguitar
               Bjarne Jensen, Regstrup - trommer

Ganske kort efter starten, blev bandet udvidet med en basguitarist, sådan en skulle man jo ha'. Det blev Kaj Fogelberg fra Hørve. Endelig så fik bandet en sangerinde med. Det blev Birthe Larsen fra Regstrup. Dette endte iøvrigt med, at det første nummer vi rigtig øvede og hvis vi selv skulle sige det også kunne spille var; "These boots are made for walking" med Nancy Sinatra
Den første besætning. Bagerst fra venstre: John Lyng Nielsen, Bjarne Jensen og Kaj Fogelberg Forrest fra venstre: Birthe Larsen og John Kurt Jensen

En skrabet start, men ikke mindre entusiastisk

Som lærlinge var der jo ikke forfærdelig mange penge at gøre godt med. Startlønnen for en 1. års maskinsnedkerlærling var i 1966 ca. 66,- kr. om ugen.
(Og så snakker man om krisetider i disse år)

Der blev ikke stillet de store krav til kvalitet. Det var en tid, hvor alle raske drenge skulle have en rød blokguitar med 3 mikrofoner og vibrator

Lyden var ikke ligefrem nogen "Wall of sound", men det måtte man se stort på, der blev spillet single- guitar gennem en forstærker på størrelse med en af Helle Thornings Gucci- tasker, rythmeguitaren gik fint igennem en gammel radio. Kaj spillede i starten bas gennem en lille forstærker, dette varede dog ikke mange minutter, så fandt Kaj ud af, at til dette brug skulle man bruge en basforstærker. Højtaleren gik simpelthen med et brag.

Trommer var også fra starten en ren luksus. De blev i en kort periode erstattet med nogle store papkasser og et par grydeskeer af træ.

Hvis vi allerede dengang havde vist, hvad vi senere skulle komme til at slæbe på gennem vores karriere, så kan det godt være, at vi havde været lidt mere tilfredse end det var tilfældet


Bandet skulle jo have et navn

Vi kom fra landet, og vi forstod nok ikke helt, hvad det var der var gang i overalt. Senere har vi lært, at 68'er generationen var ungdomsoprørets tid. Det er nok muligt, men for os var det vist bare sådan, at vi ville spille pigtråd. Der var en blomstrende kultur af "små bands" alle vegne.

Hvis nogen måtte være interesseret, kan man f.eks. gå ind på siden: Beathouse fra følgende link:

http://www.gallerishoppen.dk/images/billing/histpopclub.asp?ForhandlerID=189&E=1

Det er nok så meget sagt, at vi fik etableret os, men da først vi havde fundet sammen, så skulle vi jo også ha' holdt barnet over døbefonden.

Navnet til bandet stammer fra filmen: "Slå først Frede", der var en af forløberne til rækken af Olsen- bande film. Hertil indspillede det danske band: Matadorerne titel/hovedmelodien, som hed Lovebirds
Se trailer fra filmen på YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=OnX4IqKT9B0

I dette klip, kan du også høre melodien Lovebirds med Matadorerne

Som det næsten altid var tilfældet, så hed alle bands noget med "The" foran. Resultatet blev da også, at vi i starten hed:


              The Lovebirds

Maj 1966 - til oktober 1966

Der blev slidt godt og grundigt i øvelokalet, som i denne tid hovedsagelig var på enten Birthes, eller på Bjarnes værelse. Det var dog ligesom om, at jobbene udeblev. Det ville være synd at påstå, at bandet fejrede de helt store triumfer, men så skete det alligevel.

En tidligere skolekammerat i Regstrup/ Nr. Jernløse var flyttet til Hørve, her skulle han i starten af efteråret 1966 fejre sin 18 års fødselsdag. Det blev gjort med manér i forsamlingshuset, som dengang hed "Baunen".

Lovebirds stillede op og spillede til denne fantastiske begivenhed. Herefter var det ligesom om "jobbene blev færre og færre", og "når krybben er tom bides hestene"

Løbet var kørt for det første Lovebirds. Sangerinden stoppede, og i en kort periode kørte bandet videre uden sangerinde. I denne periode blev det til en enkelt gæsteoptræden ved "Gøglervognen" på Højby kro. Umiddelbart herefter blev bandet udvidet med med Finn Hartmann Jacobsen på orgel.

Det blev en meget kort periode efter sangerindens stop, før hele bandet brød op. Selv om 3 af bandets medlemmer var lærekammerater/arbejdskollegaer, så holdt venskabet ikke. Uden de store ballader så måtte vi musikalsk gå hver til sit, og nu stod alle muligheder åbne.

Tiden var inde til at danne 2. generation af The lovebirds


 
Udklip fra Holbæk amts venstreblad, vedr. "Gøglervognen" i Højby

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Finn Hartmann Jacobsen | Svar 18.05.2012 02:40

Hej Bjarne
Organisten hed ikke Finn Vejmand, men Finn Hartmann Jacobsen som også stod i lære i Holbæk, dog som mekkanikker. Sangeren efter sangerinden hed Hans

Bjarne Jensen 18.05.2012 19:45

Hej Finn
Rart at høre fra dig. Du må være den Finn, som det handler om. Send mig en mail, hvis du har lyst, min mailadr. er på forsiden, Vh. Bjarne

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 00:15

Hej, jeg har lånt historien om Beostæren Gl. Olsen, var selv på P-Mountain fra 1980 til jeg lukkede den i 1983, kendte kun den nye Olsen.

...
18.11 | 12:42

Ja det var mig.Det er mig der har haft Asnæs bremseservice i 30 år og det er min søn jens der har værkstedet nu.Min gamle Gibson 175 har jeg ikke mere
25886172

...
18.11 | 11:16

Hej Kurt. Tak for din hilsen. Husker udmærket Harmonisterne, jeg kom ofte på Undløse kro. Vat det dig, der spillede guitar ?

...
16.11 | 19:12

Hej jeg er en af de gamle Harmonister som har spillet på Undløse kro utallige gange .jeg hedder Kurt Jacobsen. Bent og georg lever ikke mere.

...
Du kan lide denne side